SSD ve HDD Arasındaki Fark Nedir

SSD ve HDD Arasındaki Fark Nedir

Son birkaç yılda herhangi bir zamanda dizüstü bilgisayar satın aldıysanız Muhtemelen SSD li bir bilgisayar Satın almışınızdır. Bazen fiyatın daha uygun olması için üreticiler HDD olan bilgisayarlar piyasaya sürebilirler.

Yine de sadece birini seçmek zorundaysanız , nasıl seçersiniz? SSD’ler ve HDD’ler arasındaki farklara girelim ve karar vermenize yardımcı olmak için her birinin avantaj ve dezavantajlarından bahsedelim.SSD ve HDD Arasındaki Fark Nedir sorusunun cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

HDD ve SSD Açıklaması

Standart HDD’lerde dönen sabit disk, bir bilgisayardaki temel kalıcı depolama birimidir. Yani, RAM’de depolanan verilerin aksine, sistemi kapattığınızda bununla ilgili bilgiler “yok olmaz”. Sabit disk, ister geçen yüzyılın hava durumu raporları, isterse hayranı olduğunuz filmlerin veya dizilerin yüksek çözünürlüklü bir kopyası veya dijital müzik koleksiyonunuz olsun, verilerinizi depolayan manyetik kaplamalı metal bir plakadır .

Bir  SSD , bir sabit sürücü ile aynı temel işlevi yerine getirir, ancak veriler, içinden güç akışı olmadığında bile verileri koruyan, birbirine bağlı flash bellek yongalarında depolanır. Bu flash yongalar (genellikle “NAND” olarak adlandırılır) USB flash sürücülerinde kullanılan türden farklı türdedir ve genellikle daha hızlı ve daha güvenilirdir. Sonuç olarak SSD’ler, aynı kapasitedeki USB flash sürücülerden daha pahalıdır.

Resimde Mekanik HDD içi gözükmektedir.

hdd nedir

Bir SSD , bir sabit sürücü ile aynı temel işlevi yerine getirir, ancak veriler, içinden güç akışı olmadığında bile verileri koruyan, birbirine bağlı flash bellek yongalarında depolanır. Bu flash yongalar (genellikle “NAND” olarak adlandırılır) USB flash sürücülerinde kullanılan türden farklı türdedir ve genellikle daha hızlı ve daha güvenilirdir. Sonuç olarak SSD’ler, aynı kapasitedeki USB flash sürücülerden daha pahalıdır.

SSD YAPISI

ssd nedir

Peki Hangisini Almalıyım

Sizin Kullanım amacınıza bağlı eğer ofis,oyun bilgisayarı alacaksanız Hız bakımından SSD li olması daha iyidir.Eğer depolama için alacaksanız HDD li olan bilgisayalar daha uygun fiyatlı olur.SSD HDD ye göre daha pahalıdır.Bazı notebooklar 2 disk takılabilir.Sistem SSD üzerinde çalışırken depolama için HDD yi kullanabilirsiniz.

SSD, HDD’ye Karşı Ne Kadar Dayanıklıdır?

SSD’nin hareketli parçası yoktur, bu nedenle dizüstü bilgisayar çantanızı düşürmeniz veya çalışırken sisteminizin sarsılması durumunda verilerinizi güvende tutmanız daha olasıdır. Çoğu sabit sürücü, sistem kapalıyken okuma/yazma kafalarını park eder, ancak çalışırken, kafalar birkaç nanometre mesafede sürücü plakasının üzerinde uçar. Ayrıca, park frenlerinin bile sınırları vardır. Ekipmanınız konusunda kabaysanız, bir SSD önerilir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir