Sanallaştırma mı, Bulut Bilişim mi?
Bu makalede Sanallaştırma mı Bulut Bilişim mi sorusuna cevap arayacağız.Sanallaştırma ve bulut bilgi işlemin genellikle eşanlamlı olduğuna inanılır. BT ortamında birlikte çalışırken farklı teknolojilerdir.
Sanallaştırma, bulut bilişimin bir parçasıdır. Bu teknoloji, uzmanlar tarafından sanal BT varlıklarının oluşturulmasını sağlar; oysa bulut bilgi işlem ortamında, bilgi ve verilere internet üzerinden erişilebilirlik otomatik bir süreçtir. Sanallaştırma, donanım parçaları gibi fiziksel bileşenleri alır ve donanımın fiziksel özelliklerini yazılıma aktarmak ve taklit etmek için bunları yazılım aracılığıyla bir sunucu gibi sanal bir alana taşır. Sanallaştırma ile sunucuların varlıklarını sanallaştırarak, yatırım maliyetlerini düşürerek ve kaynakların yönetimini merkezileştirerek bilgisayarlar gibi fiziksel makinelerin sayısını azaltabiliriz.
Buna karşılık bulut bilgi işlem, bu sanal makineleri çalıştırır ve genel olarak maliyetleri düşürmemiz ve verimli bir BT ortamı oluşturmamız için süreçleri otomatikleştirir.
Bulut Bilişim Nedir?
Bulut bilişim, yerel bilgisayar veya sunucunun sabit diskine alternatif olarak veri ve programların internet üzerinden depolanması ve bunlara erişilmesidir. Bulut bilgi işlem, çevrimiçi depolama, yazılım ve veritabanı gibi isteğe bağlı BT hizmetlerine izin verir. itprotech’in Kıdemli Çözüm Uzmanına göre, “Bulut bilgi işlem, donanım bakımıyla ilgili maliyetleri azaltır ve verileri iş yeri dışında bulutta depolayarak finansal riski en aza indirir.” Bu kaynaklar, bu hizmetleri işletmeniz için kullanılabilir kılan uzak veri merkezlerinde barındırılır.
Sanallaştırma Nedir?
Sanallaştırma bir bulut bilişim teknolojisidir; donanımı dijital ve sanal alanda çoğaltmak için yazılım kullanır. Sanal kaynaklar oluşturmak için fiziksel altyapıyı ayırır. itprotech’deki Kıdemli Çözüm Uzmanlarına göre, “Sanallaştırma yazılımı, aynı sunucu üzerinde aynı anda birden çok işletim sistemi ve birden çok uygulama çalıştırmayı mümkün kılıyor. İşletmelerin mevcut bilgisayar donanımlarının verimliliğini, kullanımını ve esnekliğini artırırken BT maliyetlerini azaltmalarına olanak tanıyor.”
Bulut Bilişim ve Sanallaştırma Arasındaki Fark Nedir?
Bu seçeneklerin her ikisi de benzersiz teknolojilerdir. Bu varlıkların kaydileştirilmesi, fiziksel altyapıyı işletim sistemlerinden ve uygulamalardan ayırarak sanal BT varlıkları oluştururken, bulut bilgi işlem paylaşılan veri ve yazılım sağlar. Sanallaştırma, donanımı yöneten bir yazılımdır, bulut bilişim ise bu manipülasyondan kaynaklanan bir hizmeti ifade eder. İkisini ayırmanın basit bir yolu, bulutu bir hizmet ve diğerini bir teknoloji olarak düşünmektir.
Sanallaştırma ve bulut bilgi işlem arasında bir karışıklık vardır, çünkü genellikle hizmet sağlamak için birlikte çalışırlar. Örneğin, bir BT ortamında, donanımın sanal sürümlerini oluşturmak için sanallaştırma kullanılır. Buna karşılık, bu sanal makineler internet üzerinden veri ve programlara erişmek ve depolamak için bulut bilgi işlem gücünü kullanır.
Sanallaştırma ve bulut bilgi işlem arasındaki kritik fark, sanallaştırmanın tek bir sunucunun birçok sunucuya kapasite sağlamasına olanak tanıyan bir teknoloji olmasıdır. Buna karşılık, bulut bilgi işlem, farklı bilgisayarların internet üzerinden paylaşılan kaynaklara bağlanmasına izin verir.
Sanallaştırma ve Bulut: Genel Bakış
Bağlantılı olmalarına rağmen, bu iki hizmet tamamen farklı teknolojilerdir. Her birinin özelliklerini anlamanıza yardımcı olmak için sanallaştırma ve bulut bilgi işlemin bir dökümünü burada bulabilirsiniz:
Sanallaştırma Uygulamaları Nelerdir?
Bu teknolojiyi en iyi şekilde açıklamak için yaygın bir sanallaştırma senaryosunu burada bulabilirsiniz: Bir işletmenin belirli bir amacı olan üç fiziksel sunucusu vardır. Biri web trafiğini destekler, biri şirket e-postasını destekler ve diğeri dahili iş uygulamalarını destekler. Her bir fiziksel sunucu kendi özel amacı için kullanıldığından işletme, sunucunun bakım maliyetlerinin %100’ünü ödemesine rağmen her sunucunun bilgi işlem kapasitesinin yalnızca üçte birini kullanır.
Sanallaştırma ile sunuculardan birini iki sanal makineye bölebilir ve bakım maliyetlerinizi %33 oranında azaltabilirsiniz. Bu, bir sunucunun e-posta ve web trafiğini işleyebileceği, bir diğerinin tüm iş uygulamalarını barındırabileceği ve üçüncüsünün maliyet tasarrufu için kullanımdan kaldırılabileceği veya başka bir BT hizmeti için yeniden amaçlandırılabileceği anlamına gelir.
Bunun bir tür sanallaştırma olduğunu unutmayın . Donanım, sunucu, masaüstü ve uygulama ile ilgili olduğu için bu teknoloji için birçok uygulama vardır. Her biri, işinizi düzene sokmak ve sanal BT varlıkları oluşturmanın avantajlarından yararlanmak için bir ağ kaynağı fırsatını temsil eder.
Donanım Sanallaştırma
Sanal donanım oluşturmak, sanal makinenin doğrudan donanıma yüklenmesini sağlar. Simüle edilmiş ortamlar oluşturarak tek bir fiziksel cihazın çoklu olarak çalışmasını sağlar. Bu, Sanal Makine Yöneticileri (VM) ile mümkün olur. Bunlar, bilgisayarların sanal bir sürümünü oluşturur ve bunları daha büyük bir fiziksel sunucuda birleştirirken, kullanıcıların aynı makinede aynı anda farklı işletim sistemlerini çalıştırmalarına izin verir.
Sunucu Sanallaştırma
Sunucu sanallaştırma, çok sayıda sanal makinenin tek bir fiziksel sunucu üzerinde çalışmasına izin verir. Bu, bu makinenin kaynaklarının kullanım verimliliğini oluşturur. Bu teknoloji biçiminde, sunucular kaynakları maskeler ve israfı azaltmak için kullanıcıları özel sanal sunucular olarak sunar.
Masaüstü Sanallaştırma
Bu form, birkaç masaüstü makinenin tek bir fiziksel sunucuda çalışmasını sağlar. Geleneksel sistemi donanımdan uzak bir sunucu sistemine taşır. Bu teknoloji, çok sayıda masaüstü bilgisayarı yönetmeyle ilişkili maliyeti en aza indirir. Bu tür sanallaştırmanın önemli bir avantajı, kullanıcıların dosyalarına herhangi bir bilgisayardan erişebilmesidir.
Uygulama Sanallaştırma
Uygulamaların kaydileştirilmesinin bu biçimi, bir uygulamanın birden çok kopyasının tek bir fiziksel sunucudan dağıtılmasına olanak tanır. Bu tür bir sanallaştırma ile kullanıcılar, internete erişimleri varsa herhangi bir cihazdan uygulamalara erişebilirler.
Bulut Bilişim Uygulamaları Nelerdir?
Daha önce tartışıldığı gibi, bulut bilişim sanallaştırması, yerel bilgisayar veya sunucunun sabit diskine alternatif olarak internet üzerinden veri ve programların saklanması ve bunlara erişilmesidir.
Bu basit gibi görünse de, bulut bilgi işlem uygulamaları çeşitli ve çok yönlüdür ve işletmelere veri depolama, güvenlik, maliyet tasarrufu, verimlilik, iş yeri iyileştirme ve sanal bir masaüstü altyapısı oluşturma ile ilgili sayısız fayda sunar.
Veri depolama
Bulut bilgi işlem, iş verilerinizin güvenli ve uzaktan depolanmasına olanak tanıyarak kesinti süresinin en aza indirilmesini ve verilerinizin tehditlere karşı korunmasını sağlar. Ayrıca bu teknoloji, verilere istediğiniz zaman, istediğiniz yerden erişmenizi sağlar. Bu, iş fırsatlarının sınırsız olduğu ve kuruluşunuzu esnek ve değişime uyarlanabilir hale getirdiği anlamına gelir.
Arıza Süresi ve Kurtarma
Bulut bilgi işlem, verileri şirket içi sunucular yerine güvenli tesislerde barındırır. Yedeklemeler, bu teknolojide sık ve otomatik bir uygulamadır ve minimum riskle bir veri ortamı oluşturur. Bu uygulamalar sayesinde, bulut bilgi işlem kesinti süresini önemli ölçüde azaltır, bu da işletmenizin bir saldırı veya veri kaybı durumunda asla karışmayacağı anlamına gelir.
Tasarruf
Bulut , ilk yatırımlarda daha düşük sermaye harcaması sunduğu için şirketler için hızla standart haline geliyor . Aynı zamanda, uğraştığınız veri düzeyine uyum sağlayarak kuruluşunuzla birlikte ihtiyaç duydukça büyüyen ölçeklenebilir bir hizmettir.
Uygulamaları Optimize Edin ve Yönetin
Uygun yönetim ile bulut bilgi işlem hizmetleri, performans ve kullanılabilirlik ile güvenlik olayları ve düzeltme eki için uygulamaları ve altyapıyı izleyebilir. Bulut bilgi işlem sanallaştırma ortamlarının güvenli olmasını sağlamak, yama uygulama taahhüdünü ve belirli en iyi uygulamaları takip etmeyi gerektirir.
İşletmemin Hangi Çözüme İhtiyacı Var?
İşletmenizi buluta taşırken veya sanallaştırmanın avantajlarından yararlanırken, iş gereksinimlerinize göre uyarlanmış çözümler oluşturabilen BT uzmanlarına danışmak önemli bir adımdır. Sanallaştırma, bulut bilgi işlem ve yazılım araçlarının işinizi nasıl dönüştürebileceğini anlamak için BT uzmanlarından oluşan ekibimizle iletişime geçin .
Calgary, Edmonton, Red Deer, Vernon ve Kelowna’da SysGen’in BT desteğini ve yönetilen BT hizmetlerini bulun. SysGen’in bulut teklifi, siber güvenlik hizmetleri, yönetilen güvenlik ve Dijital Danışmanlık ekibi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Çözümlerimiz sayfasını ziyaret edin .
Bu makalede Sanallaştırma mı Bulut Bilişim mi sorusuna cevap aradık.Sanallaştırma mı Bulut Bilişim mi kesinlikle ileriye dönük bulut bilişim.