NAS Nedir ?

NAS nedir?(Network Attached Storage)

Bir ağa bağlanan ve bilgisayar sistemlerine dosya erişim hizmetleri sağlayan depolama aygıtlarına atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdir. Bu cihazlar genellikle dosya servislerini uygulayan  verilerin depolandığı bir veya daha fazla cihazdan oluşur. NAS, NFS veya CIFS gibi dosya erişim protokollerini kullanır.

Verinin şirketler için kritik bir varlık olduğu kabul edilmektedir.
Şirketler, kurumsal verilerine erişim olmadan müşterilerine beklenen düzeyde hizmet sunamayabilirler. Kötü müşteri hizmetleri, satış kaybı ve hatta iş tasfiyesi, kurumsal bilgilerin mevcut olmamasının sonucu olabilir.Nas Nedir sorusunun cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

NAS Nedir ?

Ancak çoğu işletmede odak noktasının depolama değil, onu tüketen uygulamalar olduğu da aynı derecede doğrudur. Ek olarak, küçük işletmeler kendilerini aşağıdakiler gibi başka taleplerle karşı karşıya bulurlar:

Basitleştirilmiş operasyon (birçok küçük işletmenin BT personeli yoktur)
Günlük operasyonlar için uygulamaların ve sistemlerin erişilebilirliği, güvenilirliği ve kullanılabilirliği
Uygulama verilerini korumak için kullanımı kolay güvenlik, yedekleme ve kurtarma
İş ihtiyaçlarını desteklemek için geniş bir uygulama yelpazesinin mevcudiyeti

NAS nedir?(Network Attached Storage)

Bir ağa bağlanan ve bilgisayar sistemlerine dosya erişim hizmetleri sağlayan depolama aygıtlarına atıfta bulunmak için kullanılan bir terim. Bu cihazlar genellikle dosya servislerini uygulayan  verilerin depolandığı bir veya daha fazla cihazdan oluşur. NAS, NFS veya CIFS gibi dosya erişim protokollerini kullanır.

Daha küçük işletme ortamlarına uygun yazılım uygulamaları tasarımcıları, özellikle esneklik, basitlik ve yönetim kolaylığı gibi bu hedeflere ulaşmak için dosya tabanlı sistemleri kullanma eğilimindedir; ve güvenlik ve sağlam yedekleme ve kurtarma sağlamak için çok çeşitli kullanımı kolay araçlar vardır.

NAS sistemleri, etkili, ölçeklenebilir ve düşük maliyetli depolama çözümleri olarak birçok endüstride kurumsal ve küçük işletmeler arasında popülerdir. E-posta sistemlerini, muhasebe veritabanlarını, maaş bordrosunu, video kaydı ve düzenlemeyi, veri kaydetmeyi, iş analitiğini ve daha fazlasını desteklemek için kullanılabilirler; çok çeşitli diğer iş uygulamaları NAS sistemleri tarafından desteklenmektedir.

NAS sistemlerinin esnekliği ve popülaritesi göz önüne alındığında, çoğu bulut sağlayıcısı NAS hizmetleri sunar; Bu, bir işletmede NAS depolama sistemlerini ve bulut hizmetlerini karıştırmayı ve eşleştirmeyi mümkün kılarak, işletmeye konum ve güvenlik üzerinde tam kontrol sağlarken maliyet, yönetim çabası ve performansı optimize etme potansiyeline izin verir.

NAS’ın faydalarından bazıları şunlardır:

Çalıştırması basit; özel bir BT uzmanı genellikle gerekli değildir
Daha az maliyet; SAN gibi diğer depolama teknolojilerine göre boşa harcanan alanı önemli ölçüde azaltabilir
Ayrıntılı güvenlik özellikleriyle kolay veri yedekleme ve kurtarma
Yetkili ağ kullanıcıları ve istemciler için veri depolamanın güvenli ve güvenilir bir şekilde merkezileştirilmesi
Çok çeşitli uygulamaları destekler
Bulut tabanlı uygulamalar ve veriler dahil olmak üzere ağ üzerinden veri erişimine izin verir
NAS ile verilere sürekli erişilebilir, bu da kurumsal ekiplerin işbirliği yapmasını, müşterilere zamanında yanıt vermesini ve bilgiler tek bir yerde olduğu için veri yönetimini ve güvenliğini iyileştirmesini kolaylaştırır.

Başlıca NAS Markaları

  • ASUSTOR.
  • LACIE.
  • QNAP.
  • SEAGATE.
  • WESTERN DIGITAL.
  • ZYXEL.
  • SNOLOGY

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir