Microsoft Hyper-V nedir?
Hyper-V nedir? Neden Kullanmalıyım ve Nasıl Çalışır?
Microsoft Hyper-V, Microsoft’un sanallaştırma platformudur veya yöneticilerin aynı fiziksel sunucuyu aynı anda çalıştırmak için birden fazla işletim sistemini sanallaştırarak donanımlarını daha iyi kullanmalarını sağlayan ‘hypervisor’dür.
Microsoft Hyper-V ile, masaüstünüzdeki veri merkezindeki veya Windows ortamlarındaki sunucu işletim sistemlerini ve aradaki her şeyi sanallaştırabilirsiniz. Ayrıca, yazılımı test etmek için güvenli bir sanal alan isteyen geliştiriciler için harika bir araçtır
Microsoft Hyper-V nedir?
Microsoft Hyper-V 2008’de piyasaya çıktığında, sanallaştırma ana akım haline gelmeye başlamıştı. Pek çok insan bunun ne olduğunu bilmiyordu ve daha da azı onunla ne yapabileceklerini anladı. Bunların hepsi kavramsal olarak karmaşık, riskli ve uygulanması ve sürdürülmesi zor görünüyordu.
Az zamanda çok şey değişti. Artık sanallaştırma her yerde. Veri merkezleri bunun etrafında inşa edilmiştir. Geliştiriciler buna güveniyor. Bulut sağlayıcıları buna bağlıdır.
Microsoft’un ürünü, artan ilgiyle birlikte ilerliyor. Microsoft Hyper-V geniş çapta benimsendi ve kurumsal sanallaştırmada tartışmasız pazar lideri olan VMware ESXi’yi hızla kazanıyor.
Atlamadan önce bu teknolojinin daha erişilebilir ve olgunlaşmasını bekliyorsanız, şimdi tam zamanı.
Neden Microsoft Hyper-V Kullanmalıyım ve nasıl çalışır?
Fiziksel donanımdan uzaklaşıp Microsoft Hyper-V’nin sanallaştırma platformuna geçmek bir dizi avantaj sağlar. Tabii ki, hypervisor de bir seçeneğiniz var. Microsoft’un sanallaştırma alanındaki birincil rakibi, bağımsız ESXi ürünü Hyper-V’ye çok benzeyen VMware’dir.
Her satıcı, temel ürünün üzerinde ve ötesinde, özellikle Microsoft’tan System Center ve VMware’den vSphere olmak üzere ek ürünler sunar. Bu iki ürün grubu, çoğu ölçümde oldukça radikal bir şekilde farklılık gösterir ve doğrudan karşılaştırılmaları zordur. İşte Hyper-V’nin açık ara kazanan olduğu birkaç dikkate değer öğe:
- Tüm özellikler Hyper-V Sunucusuna dahildir (ücretsiz Microsoft Hyper-V çözümü)
- Windows Server Datacenter Edition ile sanal makinelerde aynı sınırlamalar
- Kümeleme desteği
- çoğaltma
- MPIO ve/veya çok kanallı SMB 3 ile Fiber Kanal, NFS ve/veya iSCSI üzerinde depolama
- Çalışan sanal makinelerin taşınması; kümelerin dışında ve arasında bile
- Tanıdık Windows arayüzleri
- Mevcut Windows Server yönetim araçlarıyla sorunsuz entegrasyon
- Konuk kümeleri için tam destek
- Canlı Geçiş dahil SR-IOV ağ bağdaştırıcıları için tam destek
- Hyper-V Replikasyonu, Hyper-V Rolünün ayrılmaz bir özelliğidir.
Windows Hyper-V ne işe yarar?,
Işlemci Hyper-V nedir?,
Hyper-V nedir technopat?,
Intel Hyper-V desteği nedir?,